Mikroyrittäjä kasvaa teknologian avulla

Terveysteknologia kehittyy nyt nopeasti kertoo Eeva Kiuru ekosysteemin tapahtumassa Oulussa.

Kaksi vuotta yrittäjyyttä on takana. Työhön ja yritykseen on alkanut tulla rakennetta. Epävarmuus tulevasta ei enää kurista kurkkua niin paljon kuin alussa. Itseluottamus on kasvanut.

Olen ehkä oivaltanut, että tämä yrittäminen vaan on tällaista vuoristorataa, ja hyväksynyt sen, jolloin se ei enää tunnukaan niin stressaavalta. Tuntuu vain yhtä aikaa älyttömän hauskalta ja vaativalta. Tuntee elävänsä kun vaikeuksien kautta onnistuu luomaan omien korvien välistä jotain uutta maailmaan.

Uuden tekemiseen liittyy aina epävarmuutta. Asiakkaiden hyväksynnän ja tyytyväisyyden kautta epävarmuus kääntyy selkeydeksi. Selkeyden kautta liiketoiminta pääsee kasvamaan ja kehittymään. Se tuntuu hyvältä.

Kun yrittäjän oma kapasiteetti täyttyy, on aika hakea kasvun mahdollisuuksia. Kapasiteetin lisääminen työntekijöitä palkkaamalla on monelle mikroyritykselle uskallusta ja rahaa vaativa askel.

Jos työntekijöiden pestaamiseen ei vielä riitä paukkuja, onneksi kasvua voi rakentaa myös muilla tavoilla. Palveluiden ostaminen toisilta mikroyrittäjiltä, yhteisprojektit, kumppanuudet, pitkäkestoiset puitesopimukset ovat hyviä varhaisen kasvun rakentamisen elementtejä.

Mikroyrityksen kannattaa hakea kasvua myös teknologian avulla. Digitaidot ja helpot, usein ilmaiset verkkotyökalut ja pilvipalvelut, videot ja muut skaalautuvat sisältöelementit tarjoavat loistavia kasvun eväitä erityisesti yhden hengen yritykselle.

Tällaiseen kasvuun tähtäävän innovaatiotoiminnan käynnistämiseen on tarjolla nyt myös rahoitustukea. Mikroyritykset voivat Tekesin tarjoaman innovaatiosetelin avulla hankkia 5000 eur edestä innovaatiotoimintaa edistäviä palveluita valitsemaltaan asiantuntijalta.

Nyt jos koskaan mikroyrittäjän kannattaa hakea kasvua teknologian avulla.

Kirjoittaja on yrittäjänä Health Innovation Academy Oy:ssä. Twitter @eevakiuru

Kirjoitus on alunperin julkaistu Oululehdessä 11.11.2016 blogina verkossa ja 12.11.2016 painettuna.

Health Innovation Academy Oy on Tekesin hyväksymä, innovaatiosetelin rahoituksen piiriin kuuluvia innovaatiopalveluita tarjoava yritys.