Uber-potilaskuljetuksia ja lentäviä veripusseja

Terveysteknologia ja esimerkkinä lentävät veripussit ja uber potilakuljetukset

Terveysteknologia ja esimerkkinä lentävät veripussit ja uber potilakuljetukset

Kuluneena vuonna digitalisaatio löi lopullisesti läpi yhä useammalla arkisenkin elämän osa-alueella.

Haave käydä New Yorkissa toteutuikin uudella tavalla, kotoa käsin. Kävelin New Yorkin keskuspuiston läpi videoyhteyden välityksellä Cityscapes-palvelun avulla. Ariel-niminen kaveri selosti historiaa ja vastaili meidän turistien kysymyksiin Facebook live-lähetyksessä.

Kävimme Arielin opastuksella myös ihailemassa Brooklynin katutaidetta ja Empire State Buildingin näköalaterassilla, josta hän kertoi mielenkiintoisia tarinoita. Tiesitkö muuten, että pilvenpiirtäjän kattoterassi oli alun perin suunniteltu Zeppelin-alusten parkkipaikaksi ?

Elinikäisen oppimisen ystävänä suorastaan hullaannuin tarjolla olevaan online-kurssitarjontaan. Vuoden aikana oppeja ja inspiraatiota on haettu niin suomalaisilta, amerikkalaisilta kuin saksalaisiltakin alojensa mestareilta. Asiantuntijabrändin rakentamista, ajankäytön tehostamista, tuotteistamista, valokuvausta, viestintäoppia, terveysteknologian kansainvälisiä markkinanäkymiä. Kaikki tämä ilmaiseksi tai erittäin pienellä maksulla.

Yhdysvalloissa sairaalat alkoivat tekemään kuljetussopimuksia Uber-kuskien kanssa kroonisten potilaiden hoidossa käyttämiseksi. Myös miehittämättömiä ilma-aluksia eli droneja kokeillaan kovaa vauhtia terveydenhuollossa. Niillä viedään lääkkeitä tai veripusseja onnettomuus- ja katastrofialueille tai harvaan asutulle seudulle.

Digitalisaatio on tuonut ulottuvillemme suuren joukon ilmaisia tai erittäin edullisia palveluita.

Joskus tuntuu, että meillä on valtava määrä tietoa ja mahdollisuuksia käsissämme mutta ne täytyy vain hoksata hyödyntää. Kysymys kuuluu: mikä estää ?

Kirjoittaja on yrittäjänä Health Innovation Academy Oy:ssä. Twitter @eevakiuru

Kirjoitus on julkaistu 2.9.2016 painetussa Oululehdessä, verkkokolumnina ja näköislehdessä.