Kiva vuosi takana - yhteenveto 2017

Health Innovation Academyn tavoitteet ja tulokset vuonna 2017 toteutuivat loistavasti

Vuosi 2017 oli ensimmäinen kokonainen täyden toiminnan vuosi Health Innovation Academylle. On mukava tehdä yhteenveto kuluneesta ja siinä samalla suunnata ajatuksia kohti alkavaa vuotta. 

Koulutukset ja valmennukset

Vakiintuneiden asiakassuhteiden ansiosta koulututusten ja valmennusten määrä nousi mukavalle tasolle. 25 täyttä koulutuspäivää piti sisällään teemoja mm. seuraavista aiheista:

  • Terveysteknologian kaupallistaminen
  • Terveysteknologian toimintaympäristö
  • Hyvinvointiteknologian tuotteiden ja palveluiden kehittäjäksi
  • Asiakaslähtöisyyden työpaja
  • Tuotekehitysprojektin toteutuksen suunnittelu
  • Tuotteistaminen

Työpajojen fasilitointi

Työpajoja tuli vedettyä 22 kappaletta. Kolme näistä oli kansallisia työpajoja, joissa rakennettiin mm. kansallista TestBed-verkostoa kilpailukykyiseksi. Loput olivat innovaatiotyöpajoja, joissa perehdytin terveydenhuollon ammattilaisia innovointiin ja kehittämiseen. 

Verkostotapahtumat

Verkostoituminen ja ihmisten tapaaminen on äärimmäisen tärkeää, kun tehdään uudenlaista toimintaa tutuksi. Osallistuimme ahkerasti alan yhteisöjen 31 erilaiseen tapahtumaan. Esimerkiksi OuluHealthin ekosysteemitapahtumat ovat tärkeitä yhteydenpitokanavia. Muutamia esityksiäkin tuli pidettyä. Mielenkiintoisin kokemus oli esiintyminen Helsingin yliopiston Tieteen Päivillä.

Coaching-valmennus

Uutena juttuna tuli coaching-valmennukset, joita toteutettiin 21 kertaa. Erityisen kivoja olivat ensimmäistä kertaa kokemani ryhmä-coaching-tilaisuudet. Niitä kyllä olisi kiva tehdä enemmänkin.

Innovaatioseteliprojektit

Innovaatioseteliprojekteista jäi tosi kiva kokemus. Ne ovat selkeitä ja kaikille osapuolille nopeita pikaprojekteja, joissa syntyy konkreettista hyötyä asiakkaalle. Myös vähäinen byrokratia yllätti. Suosittelen lämpimästi hakemaan seteliä. 

Kaikkinensa siis kiva ja tasapainoinen vuosi takana. Hyvällä fiiliksellä rakentamaan uutta vuotta 2018. Onnellista ja antoisaa vuotta kaikille!