Digiterveyden kansainvälinen huipputapahtuma Helsingissä kesäkuussa

Terveyden innovaattorit kokoontuvat Helsinkiin kesäkuussa 2019.

Teksti: Eeva Kiuru, Health Innovation Academy

Digitaalisen terveydenhuollon vuosittaiset huipputapahtumat HIMSS Europe 2019 ja Health 2.0 Europe 2019 järjestetään nyt ensimmäistä kertaa yhteistapahtumana Suomessa. Tapahtuma pidetään 11.-13.6.2019 Helsingin Messukeskuksessa.

Tapahtuma kokoaa Helsinkiin maailman parhaita digitaalisen terveydenhuollon innovaatioita ja niiden kehittäjiä, alalla työskenteleviä yrityksiä, asiantuntijoita, mielipidevaikuttajia sekä päättäjiä sairaalan johtajista alalla toimiviin startup -yrityksiin. 

Tapahtumakokonaisuudessa yhdistyy HIMSS-konferenssin asiantuntemus terveydenhuollon digitalisaatiosta sekä Health 2.0:n innovatiivinen yrittäjäyhteisö ja sijoittajien verkosto. Verkostoituminen ja samanhenkisten asiantuntijoiden yhteensaattaminen onkin yksi tapahtuman päätavoitteista.

Tapahtuman teemat

Kolmen päivän aikana tapahtumissa keskitytään seuraaviin teemoihin:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon integrointi

  • Kotihoito, joka mahdollistaa kotona asumisen sairaudesta toipuville ja ikääntyville

  • Turvallisen, eettisen ja käytettävän datan liikkuvuuden edistäminen ennaltaehkäisyn, väestön terveyden hallinnan, yksilöllistetyn terveyden ja tutkimuksen tarpeisiin

  • Tekoälyhuuman tuolla puolen: mihin tekoäly tällä hetkellä kykenee ja olemmeko todella valmiita

  • Avoimen innovaation haasteet ja mahdollisuudet

 Tapahtuman pääpuhujia ovat mm. 

  • Päivi Sillanaukee, Permanent Secretary, Finnish Ministry of Social Affairs and Health

  • Prof. Dr. Koen Kas, Healthcare Futurist and Author 

  • Hal Wolf, CEO and President of HIMSS 

  • Indu Subaiya, Founder of Health 2.0 and EVP, HIMSS

Lopullinen ohjelma päivittyy kevään mittaan ja löytyy HIMSS & Health 2.0 -konferenssin sivustolla www.himsseuropeconference.eu 

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra, Business Finland, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, Oulu Health sekä Turku Science Park. 

Kiinnostaako mahdollisuus puhua tapahtumassa ? Ota yhteyttä tapahtuman järjestäjiin ja tee ehdotus

Kehitätkö mielenkiintoista ja uutta terveyden innovaatiota ? Kiinnostaako mahdollisuus pitää 4 minuutin LIVE-demo tapahtumassa? Täytä hakemus ja hae mukaan maaliskuuhun mennessä

Seuraa tapahtumavaikutelmia some-lähettiläiden kautta

Tapahtumaan on valittu seitsemän itsenäistä some-lähettilästä (HIMSS Social Media Ambassador) välittämään vaikutelmia tapahtumasta. Health Innovation Academyn pääkouluttaja Eeva Kiuru on yksi valituista SOME-lähettiläistä. Tässä roolissa toteutuu Health Innovation Academyn missio auttaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia ja organisaatioita kehittymään innovaattoreiksi. Yksi tapa toteuttaa tätä tehtävää on toimia sosiaalisessa mediassa aktiivisena viestinviejänä ja sanoittaa terveyden innovaatiotoimintaan liittyviä ajankohtaisia asioita. Tavoitteena on, että jakamalla tietoa mahdollisimman moni voisi saada kipinää, rohkeutta ja apuvälineitä omaan sosiaali- ja terveydenhuoltoa kehittävään innovaatiotyöhön. 

Tapahtumaa ja sen lähestymistä kannattaa seurata aihetunnisteilla:

#HIMSSEurope19 

#health2con

Some-lähettiläinä Helsingin tapahtumassa toimivat:

@eevakiuru

@healthurbanista

@pat_health

@tbaupuig

@stefanbuttigieg

@villekoiste

@innonurse

 

Tietoa HIMSS Europesta

HIMSS Europe on innovatiivinen itsenäinen järjestö, joka yhdistää terveys- ja hoitoalan ekosysteemin sidosryhmät tapahtumien, median, analyysien ja yhteisöjen kautta. Toiminnan tavoitteena on parantaa terveydenhuollon laatua, turvallisuutta ja tehokkuutta sekä saada tehokkaampia hoitotuloksia.

HIMSS on perustettu vuonna 1961 ja siihen kuuluu yli 65 000 jäsentä, 650 yritystä ja yli miljoonan terveydenhuollon tietoteknologia-alan vaikuttajan verkosto, joka toimii innovaatioiden kehityksen kärjessä ympäri maailman.

Tietoa HIMSS & Health 2.0 -konferensseista julkaistaan sivustolla www.himsseuropeconference.eu