Termit tutuksi - Chatbotit sosiaali- ja terveydenhuollossa

Termit tutuksi - Chatbotit sosiaali- ja terveydenhuollossa

Teksti: Eeva Kiuru, Health Innovation Academy Oy

Koulutuksissani huomaan usein, että monelle sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiselle jotkut teknologiatermit ovat vielä melko tuntemattomia, eikä niistä ole omakohtaista käytännön kokemusta. Koska uskon tiettyjen teknologioiden yleistyvän nyt tosi nopealla vauhdilla sosiaali- ja terveydenhuollon arjessa, ajattelin kirjoittaa tänne blogiin juttusarjan muutamista tällaisista teknologioista ja niiden käytännön sovelluksista.

Tässä juttusarjan ensimmäisessä osassa kerron, mistä chatboteissa on kyse, ja mitä hyötyä niistä voisi olla sosiaali- ja terveydenhuollossa. Esittelen myös muutaman käytännön esimerkin Suomesta ja maailmalta.

Mikä on chatbot?

Chatbot on kännykällä tai tietokoneella toimiva ”juttelubotti”, joka on ohjelmoitu jäljittelemään ihmisten välistä kommunikaatiota. Terveydenhuollossa tällaisia kommunikaatiotilanteita on paljon ja ne toistuvat satoja kertoja päivässä. Tyypillinen, meille jokaiselle tuttu kommunikaatiotilanne on kun saavumme ensimmäistä kertaa vastaanotolle, alamme kertoa vaivastamme ja vastaanottava henkilö kyselee ja kerää meiltä perustietoja. Toistaiseksi tämän kommunikoinnin on yleensä hoitanut ihminen, mutta jatkossa viestintärutiini on siirtymässä nopeassa tahdissa keskusteluboteille.

Lääkärien ja muun hoitohenkilökunnan toiminnan tueksi on kehitetty useita erilaisia chatbotteja. Chatbotit eli keskustelubotit on ohjelmoitu esimerkiksi ratkomaan rutiininomaisia tehtäviä ennen kuin potilas kohtaa ihmisen. Viestintärutiini hoitoon hakeutuvan ihmisen ja hoitoa tarjoavan terveydenhuollon organisaation välillä oirearvion tai palvelutarpeen arvion tekemiseksi on tyypillinen varhaisen vaiheen tekoälysovellus.

Mitä hyötyä chatbotista on?

Chatbotit tehostavat hoitohenkilökunnan työtä, koska potilas pystyy chatbotin avulla tekemään omalla ajallaan jo ennen vastaanotolle tulemista hyvinkin yksityiskohtaisen kuvauksen oireistaan ja tilanteestaan. Botit ikään kuin esivalmistelevat potilasta tai asiakasta, ja näin terveydenhuollon ammattilaiset saavat nopeammin kootun tilannekuvan potilaasta säästäen omaa aikaansa.

Rutiinitehtävien automatisointi chatbot-teknologialla on yksi tärkeä sovellusalue, jolla voidaan saada merkittäviä säästöjä ja tehostusta terveydenhuoltoon.

Esimerkkejä sosiaali- ja terveydenhuollon chatboteista

Suomalaisia terveydenhuollon chatbot-teknologian innovaattoreita on esimerkiksi Klinik. Klinikin botti on käytössä oikearvioinissa esimerkiksi Keski-Pohjanmaan sote-kuntayhtymän eli Soiten sivustolla.  Palvelu on nimeltään Oireapu24, ja se on tarkoitettu yli 18–vuotiaille.

Oireapu24 tekee hoidontarpeen arvion, antaa hoito-ohjeita sekä ohjaa ja nopeuttaa asiointia. Chatbotteja ei ole tarkoitettu äkillisiin tai voimakkaisiin oireisiin. Hätätapaukset hoituvat edelleen normaalin hätänumeron kautta. 

Toinen esimerkki suomalaisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa käytössä olevasta chatbotista on nuorisolle suunnattu, elämän huolissa auttava Onks tää normaalia -chatbotti. Tämä on hyvä esimerkki matalan kynnyksen mielenterveyspalvelusta nuorille tutussa chat-muodossa.

Maailmalla on useita chatbot-teknologiaa hyödyntäviä startup-yrityksiä. Näitä ovat mm. Ada, HealthTap, Mediktor, Your.MD, Symptomate sekä Woebot.

Suosikkibottini on Woebot

Oma suosikkibottini on Woebot. Stanfordin yliopiston tekoälytutkimukseen perustuva Woebot nojaa vahvasti kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan (Cognitive Behavioral Therapy CBT).

Yksinkertaistettuna Woebotissa on kysymys matalan kynnyksen mielenterveyden omahoitotyökalusta. Woebot on englanninkielinen. Kerron lisää Woebot-kokemuksistani toisessa kirjoituksessa.

Oletko sinä jo käyttänyt sosiaali- tai terveydenhuollon chatbottia ? Mikälaisia kokemuksia sinulla on niistä? Mihin muualle chatbottia voitaisiin käyttää sosiaali- ja terveydenhuollossa? Mikä botti on sinun suosikkisi? Pitäsikö kirjoitukseen lisätä jokin mielenkiintoinen chatbotti?

 

Health Innovation Academy järjestää jatkuvasti innovaatiovalmennuksia ja koulutuksia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten innovaatiotaitojen kehittämiseksi ympäri Suomen. Panostaminen henkilöstön innovatiivisuuteen kannattaa. Tutustu koulutuskalenteriimme ja kysy lisää.