Kolme vinkkiä terveysteknologian ja -innovaatioiden superviikkoon

Kolme vinkkiäterveysteknologian ja -innovaatioiden superviikkoon Helsingissä 11.-13.6.2019

Kolme vinkkiäterveysteknologian ja -innovaatioiden superviikkoon Helsingissä 11.-13.6.2019

Terveysteknologian kehittäjät sekä alan vaikuttajat ja päättäjät kokoontuvat ensi viikolla Helsinkiin. Helsingin Messukeskuksessa pidettävä HIMSS Europe 2019 & Health 2.0 -konferenssi tarjoaa useita mielenkiintoisia rinnakkaisia ohjelmapolkuja.

Olen poiminut ohjelmapaljoudesta kolme omasta mielestä kiinnostavinta aihetta ja ne ovat tässä:

  1. Suomi-paviljonki ja Risto Linturin näkemys terveydenhuollon tulevaisuudesta. Ihailen Risto Linturin tapaa käsitellä laajoja ja kompleksisia aiheita usein hyvin käytännönläheisellä otteella. Siteeraan häntä usein koulutuksissani, joten odotan mielenkiinnolla tätä esitystä. Linturi ja Osmo Kuusi ovat laatineet Suomen Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnalle raportin Suomen sata uutta mahdollisuutta. Oletettavasti ja toivottavasti Risto Linturi käsittelee esityksessään tuossa raportissa esiin nostettuja terveydenhuollon tulevaisuuden teemoja. Suomi-paviljonki 12.6.2019 klo 10:15-10:45
    The Future of Healthcare, Risto Linturi Q&A session

  2. Terveydenhuollon tekoälykehityksen tilanne tänään ja valmiudet lähitulevaisuudessa. Odotan kovasti HUS:in innovaattoreiden Miikka Korjan ja Mikko Rotosen sekä kumppaneiden näkemyksiä hypetetystä tekoälystä. Aiheen julkinen keskustelu kaipaa mielestäni kovasti konkreettisempia askelmerkkejä eli minkä välivaiheiden kautta tekoäly oikeasti otetaan käyttöön terveydenhuollossa ja miten tämä toimintakulttuurin muutosprosessi viedään läpi. Ehkä saamme käytännönläheistä valaistusta aiheeseen tässä esityksessä. What can AI deliver today and what are we really ready for? June 12, 2019 at 13:00 - 14:30 Room 101

  3. Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio. Aiheesta on puhuttu pitkään, mutta silti yhä edelleen aika erillisissä siiloissa sosiaalihuollon ja terveydenhuollon asioita käsitellään. Kiinnostavaa kuulla, minkälaisia kokemuksia muualla on tästä tärkeästä teemasta. Integrating health and social care. June 13, 2019 at 10:45 - 12:15. Room 208

Toimin tapahtuman Social Media Ambassadorina eli teen tapahtumasta some-postauksia näistä ja muista aiheista. Voit seurata minun ja muiden some-lähettiläiden tapahtumapostauksia, nostoja ja twiittejä seuraavilla aihetunnisteilla:

#HIMSSEurope19 #Health20con

Twitterissä löydät minut täältä @eevakiuru

Facebookista löydät minut täältä ja yritykseni täältä

LinkedInistä löydät minut täältä.

Käytän usein myös aihetunnisteita #terveydeninnovaattorit ja #soteinnovaattorit


Viitteitä:

Risto Linturi ja Osmo Kuusi. Suomen sata uutta mahdollisuutta 2018–2037. Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan julkaisu 1/2018

Gartner Predicts the Future of AI Technologies. https://www.gartner.com/smarterwithgartner/gartner-predicts-the-future-of-ai-technologies/

HIMSS Europe 2019 & Health 2.0 -konferenssi pidetään Helsingissä 11.-13.6.2019. Kirjoittaja Eeva Kiuru toimii tapahtuman Social Media Ambassadorina. Tapahtuman kieli on englanti. Lisätietoja tapahtumasta löydät suomen kielellä täältä.