Terveyden asiakaspolku alkaa kotoa

Terveyden asiakaspolku alkaa kotoa.

Teksti: Eeva Kiuru

Jokainen terveyden asiakaspolku alkaa omasta kotoa.

Koti on paikka, missä teemme jatkuvasti tuhansia pieniä terveyteen liittyviä päätöksiä. Jäänkö löhöämään sohvankulmaan työpäivän jälkeisen koomaan vai lähdenkö kävelylenkille? Pesenkö aamulla hampaat vai menenkö suoraan nukkumaan? Otanko jääkaapista janojuomaksi kaljaa vai vissyä?

Nämä toistuvat mikropäätökset ovat tärkeitä terveystekoja. Niiden myötä jokapäiväinen käyttäytymisemme vie meitä terveyden asiakaspolulla joko kohti terveyttä tai sairautta.

Näiden elämäntapavalintojen vaikutukset terveyteen ovat niin selvät, että päätös lähteä kävelylenkille kannattaa. Liikunta estää muun muassa verenpainetaudin, diabeteksen, valtimokovettuman, lihavuuden, muistihäiriöiden ja muun noin 40 sairauden puhkeamista.

Ihailen ihmisiä, jotka itseohjautuvasti pysyvät terveyttä edistävien päätösten polulla ja pystyvät näin välttymään monilta elämäntapasairauksilta. Me muut tarvitsemme tukea tuolla polulla pysymiseen.

Onneksi tällaista tukea on tarjolla.

Kuten vanha insinöörisanonta kuuluu: voit parantaa vain sitä mitä mittaat. Itsensä mittaamisen työkalut lisäävät mahdollisuuksia terveyden asiakaspolulla pysymiseen. Painon seuraaminen vaa’alla ja verenpaineen mittaaminen on jo monelle meistä arkipäivää. Yksinkertainen ruutuvihko voi olla ikäihmiselle riittävän hyvä ensimmäinen työkalu omatoimiseen terveyden seurantaan kotona.

Digitalisaation myötä terveyden mittaamisen työkaluvalikoima on laajentunut. Elämäntapojen seurantaa voi tehdä sormuksella, kellolla tai kännykkäsovelluksella.

Hyvien valintojen edistämisessä hyödynnetään yhä enemmän myös käyttäytymistieteitä. Tuuppaaminen (nudges) tarkoittaa lempeää ja houkuttelevaa kannustamista kohti terveellisiä valintoja. Tuuppausta voidaan sisällyttää niin digituotteisiin kuin palveluihin tai fyysisiin tiloihin, esimerkiksi portaisiin.

Jokaisella asiakaspolulla tulee ennen pitkää vastaan sairauksia. Kodin voi joutua muuttamaan sairaalaksi. Kotisairaala on moniulotteinen hybridi. Lääkäreiden ja hoitajien rinnalle kotisairaalan tärkeimmäksi työntekijäksi tulee omainen. Hän opettelee antamaan lääkkeet, seuraamaan vointia, nostamaan potilasta sekä huolehtimaan ruokailusta ja hygieniasta. Kotiin tulee myös erilaisia hoitolaitteita ja -teknologiaa. Osa hoidosta annetaan etänä ja osa paikan päällä potilaan kotona.

Kodin tuotteistus terveydenhuollon ja sairaanhoidon tarkoituksiin on vielä kesken. Mm. Helsingin yliopiston tutkijaryhmä Riikka Lämsä, Mia Niemi, Marjaana Seppänen ovat tutkimuksessaan löytäneet kotisairaalatoiminnasta vielä paljon puutteita.

Tarvitaan paljon kehitystyötä, jotta teknologia voisi parhaalla mahdollisella tavalla tukea ja tehostaa kotisairaalatoimintaa sekä terveydenhuollon siirtymistä laitoksista omiin koteihimme.


Eeva Kiuru

Toimitusjohtaja, kouluttaja Health Innovation Academy

Kirjoitus on alunperin julkaistu 8.6.2021 Terveysteknologia-liitteen pääkirjoituksena. Julkaisu on jaettu Helsingin Sanomien painettuna ja sähköisenä liitteenä sekä Content Housen Issuu-palvelussa.

Terveysteknologia-liite 6/2021
Terveyden asiakaspolku lähtee kotoa. Pääkirjoitus Terveysteknologia-liite 6/2021